Pistaatsiapähkli ja jõhvika küpsisedFoto: Jaan Heinmaa
9. detsember 2013, 03:50
Pistaatsiapähkli ja jõhvika küpsised
Üks, kaks, kolm ja valmis! No tunnike külmkapis ka, aga see enam ei loe. Neid küpsiseid saab lauale panna koguni kaks korda – maitsevad head nii pasteediga kui ka kohvi kõrvale. Kogus 20 tükki.
Koostisosad
175 g Või
1 dl Suhkur
Vanillsuhkur
3.75 dl Nisujahu
75 g Pistaatsiapähklid
75 g Kuivatatud jõhvikad
1 sl lehti Tüümian
Valmistamine
1. Hõõru pehme või suhkru ja vanillsuhkruga vahule. Sega hulka jahu, hakitud pistaatsiapähklid, jõhvikad ja tüümianilehed.
2. Jaga tainas kaheks ja vooli mõlemast tainatükist umbes 5 cm läbimõõduga rullid. Keera toidukilesse ja pane tunnikeseks külmkappi.
3. Lõika õhukesteks viiludeks ja küpseta 180-kraadises ahjus 10–13 minutit.
Kommentaarid (0)