Kilutort mädarõikakreemigaFoto: Eigo Alvik
Kalatoitude retseptid
25. november 2013, 00:41

Kilutort mädarõikakreemiga

Kilutort on klassika, millele pelgalt mõtlemine suu vesiseks ajab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+ 2 kuni 3 tunid maitsestumiseks

Koostisosad
4 viilu Must leib
400 g Toorjuust
400 g Rõõsk koor 35%
8 tl Mädarõigas
200 g Vürtsikilu
2 tk Pikk kurk
8 tk Redis
50 g Roheline sibul
1 tk Šalottsibul

Valmistamine

1. Lõika portsjonvormiga leivaviiludest ühesuurused ringid.

2. Vahusta toorjuust mädarõikaga, lisa vahukoor ja vahusta tugevaks, kuid mitte võiks. Maitsesta soolaga.

3. Haki 0,5 kurki pisikesteks kuubikuteks, tee sama 100g vürtsikiluga. Haki roheline sibul, sega pool kogusest kurgi ja vürtsikiluga.

4. Haki 4 redist kuubikuteks, sega ülejäänud rohelise sibulaga.

5. Tõsta 1 teelusikas mädarõikakreemi vormi põhja, aseta sellele leivaviil, kata pealt 1sl kreemiga, tõsta 2sl kilu-kurgitäidist, aseta sellele järgmine leivaviil, määri veel 1 sl kreemi leivale, tõsta peale redise-sibulatäidist, kata järgmise leivaviiluga, määri peale veel kreemi.

6. Kõik leivaviilud peaksid mõlemalt poolt olema kaetud võrdlemisi rikkaliku kreemikihiga, et vältida tordi kuivamist.

7. Tõsta tordikesed 2 kuni 3 tundi külmkappi maitsestuma.

8. Lõika juurviljakoorijaga kurgist pikkupidi laastud. Viiluta 4 redist paberõhukesteks viiludeks. Haki 1 šalottsibul peeneks. Võta tordid külmkapist, eemalda vormid ja kata üleni järelejäänud mädarõikakreemiga. Kata küljed kurgilaastudega, pealt rediseviilude ja rullikeeratud vürtsikilude ning hakitud sibulaga.

9. Naudi kohe, või hoia veel külmas, sobib süüa ka järgmisel päeval.