Leivas paneeritud seašnitselFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
20. november 2013, 13:24

Leivas paneeritud seašnitsel

Krõbedas leiva-juustupaneeringus šnitsel tuleb pehme ja mahlane. Sinepilt saab liha meeldivat maitset. Inglise sinep annab mõnusa magusa maitsenüansi, kange sinepi austajad võivad muidugi oma lemmikut kasutada, siis võiks kogust oma maitse järgi reguleerida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 min + 30 min külmkapis + 15 min ahjus

Koostisosad
600 g Sea välisfilee
2 sl Mahe sinep
3 sl Nisujahu
4 viilu Leib
1 tk Muna
25 g Parmesan v. muu kõva juust
Sool
Must pipar
Õli
Või

Valmistamine

1. Lõika seafileest umbes 1 cm paksused viilud. Klopi sealiha toidukile vahel läbi ja vormi ovaalseks. Määri šnitslid mõlemalt poolt sinepiga.

2. Maitsesta jahu soola ja pipraga ning paneeri šnitsleid mõlemalt poolt jahus.

3. Klopi muna lahti ja kasta lihatükid munasse.

4. Eralda leival koorik ja peenesta sisu. Sega peenestatud leib riivitud parmesaniga. Suru lihatükid leivapurusse ja suru paneering käega tihedalt kinni.

5. Pane šnitslid pooleks tunniks külmkappi. Pruunista pannil mõõdukal kuumusel õli ja või segus, nii et paneering ei kõrbeks. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.