Küpsetised

Šokolaadikringel 

Tuuli Mathisen, 26. november 2013, 06:51
ŠokolaadikringelFoto: Tarmo Virkus
Lapsepõlve kulinaarialetist. Kogused 1.5 kg kringlile, millests aad 8 kuni 12 lõiku.

Koostisosad
1 kogus Kringlitainas
400 g Šokolaadikreem (Nutella) või
400 g Piimašokolaad (sulatatud)
Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Lõika lahtirullitud tainas pikkupidi kolmeks ribaks. Määri spaatliga iga riba pinnale sulatatud šokolaadi või

šokolaadikreemi. Keera tainaribad pikuti rulli ja ühenda kolm riba otstest.

2. Punu kolmest tainaribast palmik ning vormi siis kringel. Tõsta see ahjuplaadile ja jäta sooja kohta vähemalt

pooleks tunniks kerkima.

3. Määri kerkinud pärg lahtiklopitud vee ja muna segu või munakollasega ning tõsta 200 kraadini eelkuumutatud pöördõhuga ahju 25 minutiks küpsema. Valmis pärjale puista tuhksuhkrut.

Eelkergituseta kringlitainas