ÕunadžemmFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
27. oktoober 2013, 23:00

Õunadžemm

See magus maius tuleb kõige maitsvam valgetest klaaridest või teistest pehmetest suveõuntest. Pakkusin seda moosi kord saia ja piimaga ühele väikesele poisile, kes muidu moosi ei armasta. Poiss sõi ja kiitis – väga hea mesi!

Koostisosad
1 kg Õun (kooritud ja tükeldatud)
2 dl Vesi
800 g Suhkur

Valmistamine

1. Pane tükeldatud ja kooritud õunad koos veega 15 minutiks keema ja lisa alles siis suhkur. Jätka keetmist aeg-ajalt segades, kuni keedus muutub läikivaks ja katab korralikult lusika.

3. Koori moosi pinnalt vaht. Tõsta valmis džemm purkidesse ja sule õhukindlalt.