Granaatõunaga lambalõigud ja bulgur koos delikaatse mündigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Lambaliha retseptid
4. veebruar 2013, 14:35

Granaatõunaga lambalõigud ja bulgur koos mündiga

Tuhande ühe öö muinasjuttude mailt pärinevad retseptid lummavad hubaste aroomidega. Minu arvates on parimad lambaliha valmistamise ideed just sealkandis sündinud. Kesk-Aasia erootikavili granaatõun on aga sealsete pulmatraditsioonide lahutamatu vili ning leiab rohket rakendust nii kergetes salatites kui ka liha tõhusalt pehmendavates marinaadides, soolastes ja magusates roogades.

Koostisosad
0.5 tk Granaatõun
3 küünt Küüslauk
Mündilehed
1 tl Sool
1 sl Pruun suhkur
Must pipar
Sidrun (koor ja mahl)
0.5 dl Õli
600 g Lambaliha (kondita kints)
1 tl Harissa
BULGUR
2.5 dl Bulgur
Õli
5 dl Vesi (kuum)
Sidrunikoor (riivitud)
2 küünt Küüslauk
Sool
1 dl Pistaatsipähklid (puhastatud)
0.5 tk Granaatõun

Valmistamine

1. Eralda suurest granaatõunast seemned ning jaga kogus pooleks. Lõika lihast portsjontükid.

2. Purusta uhmris üks osa seemnetest koos hakitud küüslauguga pudedaks. Lisa peeneks hakitud münt, sool-suhkur ja pipar ning lisamaitseks pisut riivitud sidrunikoort ja -mahla. Sega hulka õli ning jäta lihatükid sellesse vähemalt 2 tunniks toatemperatuuril maitsestuma.

3. Enne serveerimist maitsesta bulgurit potis vähese õli, sidrunikoore ja soolaga. Vala peale kuum vesi ning hauta mõõdukas kuumuses, kuni vedelik on bulgurisse imendunud. Seejärel lisa pähklid ja ülejäänud granaatõunaseemned ning hoia kooslust kuni serveerimiseni soojas.

4. Prae marinaadist välja võetud lihalõigud osade kaupa kuumal pannil soovitud küpsuseni – väldi ülepraadimist, sest siis muutub liha tuimaks. Hoia fooliumi all soojas. Seejärel vala pannile marinaad ning kuumuta mõni minut, maitsesta harissaga. Serveeri kuumi lihalõike kastmega ülevalatult bulguri kõrvale. Soovi korral puista peale hakitud münti või koriandrit.