Caesari salatiga võileivatortFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
28. november 2016, 06:11

Caesari salatiga võileivatort

Caesari salatist inspireeritud võileivatort kanaga on tõhus roog, mille kõrvale võid veel värsket salatit valmistada.

Koostisosad
18 tk Röstsai
TÄIDIS
600 g Kanafilee
1 spl Õli
3 dl Majonees
3 dl Hapukoor
0.5 dl Oliiviõli
1 spl Dijoni sinep
35 g Väikesed kapparid
1 tk Purustatud küüslauguküüs
2 dl Riivitud parmesan
Must pipar
Sool
IMMUTAMISEKS
2 dl Kanapuljong
KATE
300 g Maitsestamata toorjuust
1.5 dl Hapukoor
3 dl Majonees
Sool
Must pipar
Kaunistuseks parmesanilaastud, rohelised salatilehed, redised, kirsstomatid, kurk, kapparid

Valmistamine

12 tk

1. Prae kanafileesid pannil õlis kummaltki poolt 6–7 minuti jooksul küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Jahuta ja lõika väikesteks kuubikuteks.

2. Sega majonees, hapukoor, oliiviõli, sinep ja purustatud küüslauk, maitsesta soola-pipraga. Lisa kapparid, parmesan ja kanakuubikud.

3. Lõika saiaviiludelt koorikud ära, lao alusele 2 x 3 viilu. Immuta puljongiga. Määri pool täidisest saiadele, lao uus kiht saia ja immuta. Kokku lao 3 kihti saia ja 2 kihti täidist. Immuta pealmine saiakiht ja kata toidukilega. Aseta peale raskus ja pane järgmise päevani külmkappi.

4. Hõõru toorjuust, hapukoor ja majonees kreemiks, maitsesta soola ja pipraga. Määri tordile. Kaunista parmesani, redise, kurgi, tomatite, salatilehtede ja kapparitega.