Vürtsised šokolaadiruududFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
24. oktoober 2016, 04:26

Vürtsised šokolaadiruudud

Ingver, tšilli, kakao ja tume šokolaad – selline kooslus annab kokku maitseka , pisut vürtsise maiuse. Kook maitseb eriti hea, kui keskelt jääb veidi niiskeks.

Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
2 spl Kakaopulber
4 tl Tšillipulber
1 tl Kaneel
0.5 tl Sool
2 tl Riivitud ingver
250 g Tume šokolaad
200 g Või
2.5 dl Suhkur
1 dl Hele pruun suhkur
5 tk Muna
2 tl Kakaopulber
0.5 tl Tšillipulber (soovi korral)
Või vormi määrimiseks

Valmistamine

24 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri neljakandiline vorm võiga.

2. Sega jahu, 2 sl kakaopulbrit, 4 tl tšillipulbrit, kaneel ja sool.

3. Pane tükeldatud šokolaad ja või kastrulisse ning tõsta vesivannile. Kuumuta, kuni šokolaad ja või ära sulavad. Sega hästi läbi ja tõsta pliidilt. Lisa suhkrud, riivitud ingver ja sega ühtlaseks. Jahuta tainas toatemperatuurini.

4. Lisa 3 muna ja klopi ühtlaseks. Lisa ülejäänud munad ja klopi samuti tainasse. Lisa jahusegu, sega läbi, kuid mitte üleliia.

5. Vala tainas vormi ja silu pealispind. Küpseta 25–30 minutit, kuni keskele sissetorgatud tikk väljub natukese niiske puruga. Jahuta ja raputa peale kakao- ja tšillipulbrit.