Magushapu Hiina kasteFoto: Andra Kalda
Andra Kalda 25. juuli 2016 04:03
Magushapu kaste värsketest tomatitest, porganditest ja ananassist sobib hästi erinevate pasta- ja riisiroogade valmistamiseks, supipõhjaks, liha küpsetamiseks või lihtsalt šašlõki kõrvale.

Koostisosad
1.5 kg Tomatid
350 g Ananass
1 tk Sibul
2 tk Porgand
4 tk Küüslauguküüs
4 cm Ingverijupp
8 spl Suhkur
2 spl Sool
10 tk Pipratera
1 spl Äädikas 30%

Valmistamine

1. Tükelda tomatid ja ananass, viiluta sibul ja porgandid ning riivi ingver ja küüslauk.

2. Tõsta kõik komponendid potti, lase keema tõusta ja lisa siis maitseained. Anna kastmel vaiksel kuumusel aega podiseda ja pehmeks haududa. Selleks kulub umbes 30 minutit.

3. Lase kastmel täielikult jahtuda, jaota meelepärasteks portsjoniteks ja tõsta sügavkülma.