Eesti köök

Porteris hautatud seakoot 

Pille Enden, 8. veebruar 2016, 04:42
Porteris hautatud seakootFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
2 tundi 15 minutit + 1 tund külmkapis

Koostisosad
2 tk Seakoot ('a 1,5 kg)
2 spl Mesi
0.5 l Porter või muu tume õlu
Vesi
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 tk Loorberileht
3 tk Nelgitera
4 tk Vürtsitera
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri seakoot sisse soola ja meega, tõsta haudepotti.

2. Kalla peale porter ja lisa nii palju vett, et koot on kolmveerandi ulatuses vedelikus. Lisa sibul, porgand ja maitseained, kata kaanega ja tõsta ahju.

3. Hauta 2 tundi. Serveeri kartulipudru ja hapukapsaga.