Kukeseenerisoto porrulauguga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Kukeseened (värsked)
2 sl Või
2 küünt Küüslauk
1 dl Porrulauk (viilutatud)
4 dl Risotoriis
2 dl Kuiv valge vein
1 l Köögiviljapuljong
2 dl Parmesan (riivitud)
0.25 tl Must pipar
SERVEERIMISEKS
1 dl Parmesan (riivitud)
Valmistamine
1. Lõika seened suuremateks tükkideks. Kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis või pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud küüslauk ja porru, kuumuta segades mõni minut.
2. Pane juurde riis ja kuumuta taas segades mõni minut (kuni riis muutub läbipaistvaks). Vala juurde vein. Kui see on riisi imendunud, lisa paar detsiliitrit puljongit ja sega läbi. Jätka vähehaaval leeme lisamist, kuni see on otsas.
3. Sega hulka riivitud Parmesan ja pipar. Soovi korral puista ka taldrikusse tõstetud valmisroale Parmesani.
Kommentaarid (0)