Kukeseenerisoto porrulaugugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. juuli 2014, 02:08

Kukeseenerisoto porrulauguga

Värskete kukeseentega risoto on hea vihmase suveõhtu roog. Naudi seda kohe pärast valmimist koos klaasikese valge veiniga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kukeseened (värsked)
2 sl Või
2 küünt Küüslauk
1 dl Porrulauk (viilutatud)
4 dl Risotoriis
2 dl Kuiv valge vein
1 l Köögiviljapuljong
2 dl Parmesan (riivitud)
0.25 tl Must pipar
SERVEERIMISEKS
1 dl Parmesan (riivitud)

Valmistamine

1. Lõika seened suuremateks tükkideks. Kuumuta neid paksupõhjalises kastrulis või pannil, kuni vedelik on aurustunud. Lisa või, hakitud küüslauk ja porru, kuumuta segades mõni minut.

2. Pane juurde riis ja kuumuta taas segades mõni minut (kuni riis muutub läbipaistvaks). Vala juurde vein. Kui see on riisi imendunud, lisa paar detsiliitrit puljongit ja sega läbi. Jätka vähehaaval leeme lisamist, kuni see on otsas.

3. Sega hulka riivitud Parmesan ja pipar. Soovi korral puista ka taldrikusse tõstetud valmisroale Parmesani.