Grillitud ananass rummisiirupigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. juuni 2014, 01:57

Grillitud ananass rummisiirupiga

Pisut magus ja pisut vürtsikas grillananass võib olla nii magustoiduks kui ka lihale lisandiks. Timmi vürtsikust ja magusust vastavalt maitsele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 min + üle öö marinaadis + 8–10 min grillil

Koostisosad
1 tk Ananass
SIIRUP
2 dl Vesi
1 dl Hele rumm
1.5 dl Pruun suhkur
3 cm jupp Ingver
1 tk Sidrunheinavars
1 tk Sidrun
1 tk Laim
1 kaun Tšilli

Valmistamine

1. Viiluta sidrunheinavars ja haki tšilli. Riivi tsitruselistelt koor ja pigista välja mahl. Pane kõik siirupi ained kastrulisse ja kuumuta keemiseni, sega, kuni suhkur ära lahustub. Tõsta pliidilt, jahuta ja kurna.

2. Lõika ananassilt koor ära ja lõika vili pikuti sektoriteks. Pane sektorid siirupisse ja hoia neid seal üle öö.

3. Torka ananassisektorid varraste otsa ja grilli 8–10 min, aeg-ajalt pöörates ja marinaadiga pintseldades.