Kiudainerikkad toidud

Rabarberipurukook pistaatsiapähklitega 

Maru, 5. mai 2014, 03:21
Rabarberipurukook pistaatsiapähklitega Siim Vahur
Lihtne kook pähklipurust kattega.

Koostisosad
100 g Või
1 dl Fariinsuhkur
1 tk Muna
3 dl Nisujahu
1 dl Kaerakliid
1 tl Küpsetuspulber
500 g Rabarber
2 sl Maisitärklis
1 dl Suhkur
PURU
0.5 dl Fariinsuhkur
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
200 g Pistaatsiapähklid (puhastamata)
1 dl Nisujahu
50 g Või
0.5 dl Kaerakliid

Valmistamine

1. Hõõru toasoe või fariinsuhkruga läbi ning löö sekka muna. Sega kõik ühtlaseks ning lisa kaerakliid ja küpsetuspulbriga täiendatud jahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja vajadusel lisa veidi jahu. Kata 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ning suru tainas märgade kätega sinna põhja.

2. Haki rabarberid umbes 7 mm paksusteks seibideks. Vala peale suhkur ja maisitärklis ning sega läbi.

3. Viimasena valmista purukate. Selleks pane oma iseloom proovile ning puhasta ära terve pakk pistaatsiapähkleid. Kärsitumad võivad kasutada ka mandleid või sarapuupähkleid. Haki pähklid peeneks ning vala kaussi. Seltsiks mõõda jahu, suhkrud, kaerakliid ning jahu. Sega läbi ja viimasena lisa või. Sega nii kaua, kuni kausitäis on hakanud meenutama märga liiva.

4. Vala rabarberid tainapõhjale ühtlaselt laiali ning puista üle purukattega. Tõsta kook 170-kraadisesse ahju ning küpseta 40–45 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri klaasi piima ning vanillijäätisepalliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee