Peedi-hakklihapirukas kitsejuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
21. aprill 2014, 03:19

Peedi-hakklihapirukas kitsejuustuga

Neile, kellele meeldib peet, on meeltmööda ka see veisehakklihaga peedipirukas. Pirukal on põnev muretainapõhi kliide ja kohupiimaga. Tüümian ja kitsejuust täidises lisavad võlu veelgi. Kogus 10 kuni 12 lõiku.

Koostisosad
PÕHI
75 g Või
100 g Kohupiim
1 dl Odrakliid
1.5 dl Odrajahu või nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Sool
1 dl Riivjuust
TÄIDIS
400 g Veisehakkliha
2 tl Rapsiõli
350 g Keedetud peet
1 tk Sibul
2 tk Muna
1.5 dl Rõõsk koor 10%
1 tl Tüümian
Must pipar
Sool
100 g Kitsejuust (viiludena)

Valmistamine

1. Sega toasoe või kohupiimaga. Lisa kuivained, mis segatud riivjuustuga. Vooderda 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga ja tõsta tainas vormi. Pane 30 minutiks külma.

2. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.

3. Kuumuta pannil õlis hakitud sibul, lisa hakkliha ja pruunista ka see. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega hulka õhukeselt viilutatud peeditükid. Laota täidis eelküpsetatud pirukapõhjale.

4. Vispelda kausis munad koorega kergelt segamini, maitsesta vähese soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Kalla pirukale ja laota peale viilutatud kitsejuust.

5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 20 minutit, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni värvi.