Veinitarretis veriapelsinide ja magusa vahukooregaFoto: Meeli Küttim
Küpsetamata magustoidud
7. aprill 2014, 00:12

Veinitarretis veriapelsinide ja magusa vahukoorega

Želatiinimaiust armastab iga laps. Ma ei tunne selliseid, kes tarretise ümber sõjatantsu ei lööks. Siin on aga täiskasvanute maius – väga uhke maitsebuketiga veinitarretis.

Koostisosad
1 pdl Vein Gewürztraminerist
Želatiin
Suhkur
1 leht Loorber
5 tera Nelk
200 g Rõõsk koor 35%
500 g Veriapelsin
1 tk Vanillikaun
1 suur peotäis Jõhvikad

Valmistamine

Puttel veini läheb potti tulele pärast seda, kui piisav kogus želatiini on veega asunud turduma. Ehkki loorberit peetakse soolaste toitude pruudiks, on ta selles koosluses erakordselt omal kohal. Läheb veiniga potti kohe alguses ühes lellepoja nelgiga. Vahukoor tuleb teha magus, sest tarretisesegule suhkrut juurde ei tule ja veriapelsinid on seisuslikult hapukad. Vahukoore sisse tuleb ka vanillikauna kaap. Kui želatiin on turdunud, siis pliidile sulama ja omakorda veinile juurde. Nelk ja loorber võetakse välja. Seni on usinad näpud puhastanud ja läbipaistvatesse maiuskaussidesse tükeldanud veriapelsini. Üks kata aga vuristanud püreeks kuremarjad. Jahtuma, külma, vahukoor, punatriibud ja lauale.