Veinitarretis veriapelsinide ja magusa vahukoorega
Koostisosad
1 pdl Vein Gewürztraminerist
Želatiin
Suhkur
1 leht Loorber
5 tera Nelk
200 g Rõõsk koor 35%
500 g Veriapelsin
1 tk Vanillikaun
1 suur peotäis Jõhvikad
Valmistamine
Puttel veini läheb potti tulele pärast seda, kui piisav kogus želatiini on veega asunud turduma. Ehkki loorberit peetakse soolaste toitude pruudiks, on ta selles koosluses erakordselt omal kohal. Läheb veiniga potti kohe alguses ühes lellepoja nelgiga. Vahukoor tuleb teha magus, sest tarretisesegule suhkrut juurde ei tule ja veriapelsinid on seisuslikult hapukad. Vahukoore sisse tuleb ka vanillikauna kaap. Kui želatiin on turdunud, siis pliidile sulama ja omakorda veinile juurde. Nelk ja loorber võetakse välja. Seni on usinad näpud puhastanud ja läbipaistvatesse maiuskaussidesse tükeldanud veriapelsini. Üks kata aga vuristanud püreeks kuremarjad. Jahtuma, külma, vahukoor, punatriibud ja lauale.
Kommentaarid (0)