Prantsuse köök

Ahjus küpsetatud Brie rosmariinise aprikoosimoosiga 

Lia Virkus, 7. aprill 2014, 06:29
Ahjus küpsetatud Brie rosmariinise aprikoosimoosiga Jaan Heinmaa
Mõnus eelroog, soe amps klaasi veini kõrvale või miks mitte ka järelroaks. Aprikoosimoosi jagub kahele väiksemale või ühele suurele Brie juustule (valgehallitusjuust).

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g Aprikoos (kuivatatud)
2 sl Pruun suhkur
2 sl Vesi
2 tl Valge veini äädikas
Sool
1 tl Rosmariin (värske)
250 g Brie

Valmistamine

1. Tükelda aprikoosid, sega potis suhkru, vee, soola ja äädikaga. Kuumuta keemiseni ja keeda vaikselt segades, kuni moos pakseneb (2–3 minutit). Tõsta pliidilt ja sega hulka hakitud rosmariin. Lase jahtuda.

2. Võta Brie(d) karbist või paberist välja ja tõsta väiksesse ahjuvormi. Laota peale aprikoosimoos ja kuumuta ahjus 200 kraadi juures 8–10 minutit, kuni juust on korralikult läbi soojenenud.

3. Serveeri kreekerite või grissini-pulkadega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee