Adžika lambalihast šašlõkileFoto: Tarmo Virkus
Kiudainerikkad toidud
2. august 2012, 11:15

Adžika lambalihast šašlõkile

Kõik, kes austavad Kaukaasia kööki, teavad, kuivõrd kepsakas on üks krehvtine-ürdine adžika. Asendamatu kaaslane šašlõkile, lisaks annab maitsetest tulvil määre hulganisti võimalusi katsetamiseks – proovi selles erinevaid lihasid marineerida, lisa suppidele ja hakklihatoitudele, määri juustuleivale. See adžikaretsept on Gruusia päritolu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ ööpäev tõmbamiseks

Koostisosad
8 - 10 küünt Küüslauk
150 g Tšilli
1 tk Paprika (suur ja punane)
1 vars Seller
4 dl Aedtill (hakitud)
2 dl Koriander (värske, hakitud)
0.5 dl Veiniäädikas
Sool (maitse järgi)

Valmistamine

Koori küüslauk, haki tšillipiprad (kui tahad teravamat adžikat, siis koos seemnetega), paprika ja seller. Purusta köögikombainis tükiliseks massiks, mitte püreeks. Lisa hakitud maitseroheline ning töötle veel kord köögikombaini purustajaga. Kalla mass kaussi, sega juurde veiniäädikas ja maitse järgi soola. Lase külmkapis kaetuna ööpäev tõmmata ning jaga siis purkidesse. Värske adžika säilib purgis mõne nädala. Kui soovid ületalve hoida, siis steriliseeri purgid esmalt kuumaveevannis ja täida siis adžikaga. Aseta purgid potti, kalla peale nii palju vett, et see ulatuks purgikaelani, kuumuta vesi keemiseni ning jäta purgid umbes 10 minutiks vaikselt keevasse vette. Kaaneta.

Kogus 0,5 liitrit.