Sibulamarinaadis steikFoto: Seljamaa Fotostuudio
Veiseliha retseptid
16. detsember 2011, 06:39

Sibulamarinaadis steik

Lihaveise fileetükid jäävad pehmed ka vähesel kuumtöötlemisel.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
750 g Veise tagatükk (õhukesed viilud)
3 tk Šalottsibul (suured)
4 spl Punase veini äädikas
2 spl Ürdiõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1 Pane liha sügavasse kaussi ning riputa üle peeneks hakitud sibula, äädika, õli, soola ja musta pipraga. Hõõru segu kätega lihasse. Lase seista külmikus vähemalt üks tund, soovitatavalt aga üleöö.

2. Lase (grill)pann tuliseks. Prae liha mõlemalt poolt 3–4 minutit. Tõsta pannilt ja lase 5 minutit fooliumis rahuneda. Paku õhukeste viiludena koos kartuli ja rohelise salatiga või keera tortilja sisse koos salatilehe, avokaadoviilude ja hapukoorega.