Õuna-hapukoorekookFoto: Angeelika Kang
Saksamaa köök
2. jaanuar 2012, 07:42

Õuna-hapukoorekook

Aprikoosiglasuuri ja hapukooretäidisega õunakook.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 MINUTIT + 1 TUND KÜPSETAMISEKS

Koostisosad
3 dl Jahu
0.5 tl Sool
150 g Või
2 spl Hapukoor
TÄIDIS
6 tk Õun (hapukam sort)
3 tk Munakollane
2 dl Hapukoor
2 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 dl Jahu
PEALE
1 dl Aprikoosikeedis
1 spl Apelsinimahl

Valmistamine

Sega jahu, sool, või ja hapukoor kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru see 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Täidise valmistamiseks koori õunad ja puhasta seemnekojast. Viiluta ja aseta ringiratast põhjale. Klopi segamini munakollased, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur ning jahu. Vala õuntele. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Sega aprikoosikeedis ja apelsinimahl. Pintselda kook pealt glasuuriga. Serveeri soojalt või leigelt.