Linnuliha retseptid

Rohke küüslaugu ja sidruniga kanaroog 

Martti Koppel, 25. aprill 2008, 06:49
 
Lopsakas sidrun ja ubade toores rohelus teevad kanaroast söögi, mis paneb eelistama kerge struktuuriga valgeid ja punaseid veine.

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 kg kana
3 sl Oliiviõli
40 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
2 tk Sidrun
2 oksa Tüümian
2 lehte Loorber
0.5 tl Must pipar
3 dl Kanapuljong
1 -2 dl Valge vein
Sool
SERVEERIMISEKS
400 g Kartul (keedetud või aurutatud)
500 g Aeduba
Sidrunimahl

Valmistamine

1 Pruunista broilerikintsud või parjateks tükkideks lõigatud kana pannil väheses õlis ja tõsta haudepotti.2 Pane samale pannile sektoriteks lõigatud sibulad ja terved küüslauguküüned ning prae kerge pehmenemiseni. Lisa need kanale.3 Pruunista samal pannil tugevamas kuumuses mõni hetk mõlemalt poolt sidrunirattaid ja tõsta need haudepotti.Lisa maitseained, vein ja puljong ning hauta kana pehmenemiseni.4 Pese aedoad puhtaks ja ehmata neid paar korda vaheldumisi tulikuuma ja külma veega. Nii jäävad oad erksalt rohelised. Külmutatud ubade korral sulata oad ning kuumuta pannil vähese õliga 5-10 minutit.Viimaks piserda kaunad üle sidrunist pressitud mahlaga.Serveeri pajarooga koos aedubade ja keedetud või aurutatud kartulitega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee