Kõrvitsa õuna crumbleFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
17. jaanuar 2009, 07:20

Kõrvitsa-õuna-crumble

Crumble ehk puruvorm on üks tänuväärne magustoit, sest purukatte alla saab peita kõikvõimalikke marju ja puuvilju.

Koostisosad
2 sl Või
600 g Kõrvits (tükeldatud)
500 g Õun
1 dl Lauasuhkur
1 sl Sidrunimahl
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 dl Rosinad
PURU
1.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sooda
1 dl Fariinisuhkur
75 g Või
1 sl Demerara suhkur

Valmistamine

Küpseta ühes suuremas või mitmes väiksemas vormis ja serveeri vahukoore või pehme vanillijäätisega. Agaramad leiavad poeletilt üles ka selle õige crème fraiche´i, millega prantslased seda magustoitu pakuvad.

Pane kastrulisse või, kõrvitsa- ja õunakuubikud, suhkur, sidrunimahl, kaneel ja rosinad. Hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja fariinsuhkur. Lisa külm või ja sega kiirelt purutaoliseks massiks. Vala kõrvitsasegu väiksematesse või ühte suuremasse võitatud ahjuvormi. Pudista peale puru ja raputa üle Demerara suhkruga. Küpseta 190-kraadises ahjus väiksemaid vorme 30 minutit ja suuremat 45 minutit. Jahuta veidi ja serveeri vanillijäätisega.