Kiudainerikkad toidud

Odrajahukarask köömnetega 

Tuuli Mathisen, 23. jaanuar 2012, 06:58
Odrajahukarask Tarmo Virkus
Karask on tõeline mugavusküpsetis, mis maitseb nagu hõrk leib, kuid mille valmistusprotsess on palju lollikindlam, kiirem ja lihtsam kui koduleival. Ei mingit kääritamist, kergitamist ega juuretisega möllamist. Kohevat karaskit võid valmistada pannil või ka leivavormis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Muna
Keefir või
3 dl pett
2 spl Pruun suhkur
Sool
2 spl Õli
4 spl Nisujahu
6 dl Odrajahu
2 tl Söögisooda
Või (sulatatud, määrimiseks)
Köömen (soovi korral)

Valmistamine

Klopi munad lahti, lisa keefir, näpuotsaga soola, suhkur, köömned ja õli. Sega ühtlaseks. Lisa jahudele sooda ja sega keefirisegusse. Kalla küpsetusvormi või pannile. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni pealiskiht hakkab kergelt pruunistuma. Selleks kulub 35–45 minutit. Võta karask ahjust ja määri pealt sulavõiga.

Parim soojalt või ja juustuviiluga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee