pommuFoto: Hele-Mai Alamaa
Retseptid
7. august 2017, 03:37

Suvine kohtumine Itaalias

Kohtusin Londoni lähistelt pärit Rachel Roddyga (44) kolm aastat tagasi Sitsiilias, sealse tuntud Anna Tasca Lanza kokakooli 25. sünnipäeva pidustustel. Saime kohe jutule - toit ju ühendab kiiresti!

Rachel õppis Inglismaal näitekunsti, ent näitlejat temast siiski ei saanud. Ta elab juba 12 aastat Itaalias, täpsemalt pealinnas Roomas ja veelgi täpsemalt Testaccio kvartalis. Oma elu jagab ta sitsiillasest mehe Vinzenco ning poja Lucaga (4). Sel suvel, kui me Sitsiilias kohtusime, kirjutas Rachel oma esimest kokaraamatut. Mahukas ja kaunis “Five Quarters. Recipes and Notes from a Kitchen in Rome” ilmus eelmisel aastal ja on nüüdseks pärjatud mitme väga olulise auhinnaga. Hea raamat!

Itaalias ollakse teadupärast piirkondlike toidukultuuride üle väga uhked. Ent nagu ühele segaperele kohane, on ka Racheli kodus nädala jooksul laual nii Inglise kui ka Itaalia toite ja kaheksa neist leidsid tee ka siia. Racheli blogi leiate aadressilt racheleats. wordpress.com, lisaks kirjutab ta Briti päevalehele The Guardian iganädalast veerulugu “Kitchen sink tales”.

Riis ja herned

Rohelised oad tomatikastmes

Lillkapsas ja oad juustukastmega

Lihapallid tomatikastmes

Pommuvorm juustuga

Makaronid kikerhernestega