Makaronid kikerhernestegaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
17. juuli 2017, 13:39

Makaronid kikerhernestega

Klassikaline Rooma roog, mida serveeriti reede õhtul enne soolatursa ehk baccalà söömist (lihasöögid ei olnud katoliiklastele reedeti lubatud). Siin lihtsam ja kiirem variant, kus kasutatakse kikerhernekonservi.

Kogus: viiele

Koostisosad
800 g Kikerherned
1 tk Sibul
1 tk Sellerivars
6 spl Külmpressitud oliiviõli
1 tk Rosmariinioks
1 tl Tomatipasta kontsentraat
Tšillihelbed
1.2 l Vesi
120 g Väikesed makaronid
Parmesan
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Loputa konservitud kikerherned sõelal, kuni need enam ei vahuta. Nõruta korralikult. Haki sibul ja seller.
2. Kuumuta paksupõhjalises potis oliiviõli, lisa hakitud sibul ja varsseller ning kuumuta tasasel tulel, kuni sibul on pehme ja klaasjas. Ära pruunista!
3. Lisa rosmariinioks, tomatipasta ja tšillihelbed, kuumuta segades minut aega. Lisa nõrutatud kikerherned, maitsesta soolaga. Lisa vesi ja soovi korral ka tükike parmesani – see annab roale mõnusa maitse! Kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust ja lase roal 20 minutit vaikselt podiseda.
4. Eemalda parmesanikonts ja püreesta umbes pool supist kas saumikseriga või läbi sõela hõõrudes. Püreestamise võid ka vahele jätta, aga see teeb supi mõnusalt tummiseks. Vala supp potti tagasi. Vajadusel maitsesta soola-pipraga ja kuumuta keemiseni. Lisa nüüd tillukesed makaronid ning hoia supil senikaua silma peal, kuni makaronid on al dente (kui vaja, lisa veidi kuuma vett). Serveerimisel nirista supile veidioliiviõli.