Toiduuudised
21. juuli 2016, 07:09

“ Parim Talutoit 2016” tiitlile kandideerib 77 talutoodet

Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt  korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

15. juulil valiti kohvikus Kuusk Hernesto “Parim Talutoit 2016” hindamiskomisjoni poolt  välja alagruppide võitjad, kes osalevad “Parim Talutoit 2016” finaalis. Üldvõitja ja alagruppide parimad kuulutatakse välja 30. juuli XXV Eesti Talupäevadel Jänedal.

Käesoleval aastal esimest korda toimuval “Parim Talutoit 2016” konkursil osaleb 25 talupidamisest pärit 77 talutoodet. Parima talutoode valimisel hinnati nii talutoodete maitset kui ka talunike äriplaane, tootearendust ja turundust. “Suur osalejate huvi näitab, et vaatamata turu keerulistele olukordadele panustavad Eesti talupidajad järjest enam kvaliteetsete ja maitsvate talutoodetele loomisesse,” ütles  Eestimaa Talupidajate Keskliidu peadirektor Kaul Nurm. “Eestimaa talupidajad suudavad vaatamata tarbijate hinnatundlikkusele, investeerida toorearendusse ja pakkuda inimestele kvaliteetset, maitsvat ja enne kõike huvitavat kodumaist talutoitu.”

„Parim Talutoit 2016” konkursile esitati erinevates kategooriates arvukalt tooteid:

• Parim piimatoode (k. a. sõretoode) -  24 toodet

• Parim  pagaritoode - 9 toodet

• Parim  lihatoode - 3 toodet

• Parim  keedis -  17 toodet

• Parim  tervisetoode – 7 toodet

• Parim  jook – 5 toodet

• Parim maius -  12 toodet

Pildil  “Parim Talutoit 2016” hindamiskomisjon: Eesti Peakokkade Ühendusest Kadri Tran ja Heidi Pinnak, toidublogija Pille Petersoo, ettevõtja Mart Kuusk, toidukriitik ja blogija Margit Kirsipuu, Selveri ostudirektor Katrin Riisalu, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool pedagoog Marika Kaska, Eesti Maaülikooli lektor Tiiu Ohvril ning Eestimaa Talupidajate Keskliidu esindajad Leho Verk ja Kaul Nurm.