avapiltFoto: Britt Paju
Retseptid
23. märts 2015, 06:08

Kodune supertoit

Keha ja vaimu rikastavaks supersöögiks peetakse tihtipeale võõrapäraseid seemneidvilju. Tasub siiski meeles pidada, et meil leidub toitu, mis sisserännanud kaubale silmad ettegi annab. Tulemuse kindlustab tervistav toit päritolust olenemata aga vaid siis, kui seda iga päev taldrikule tõsta.

Söö iga päev värvilisi salateid ja eri värvi marju-puuvilju – taimsed pigmendid parandavad tervist ja vastupidavust ning neid nimetatakse ka vähivastaseks kokteiliks.

Risoto toortatra ja seentega

Tihti alahinnatud räim ja teised väiksemad Läänemere kalad nagu tint ja rääbis on olulised oomega-3-rasvhapete varude täiendajad. Oma suuruse ja eluea tõttu on nad sageli puhtamad kui mere- ja kasvandusekalad.

Küüslaugused räimepihvid köögiviljasalati ja jogurtikastmega

Hapendatud piimatooted kindlustavad meid heade bakteritega ja on kõhule sõbralikud. Tarbida võiks piimatooteid aga mõõdukalt – üks kord päevas on piisav. Astelpajumarjad on rikkad C-vitamiini poolest, mis kevadisel ajal jõudu annab ning külmetushaigusi vältida aitab.

Jogurtimagustoit astelpaju ja kardemoniga

Risoto toortatra ja seentega