"Risoto” toortatra ja seentegaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
23. märts 2015, 04:07

Risoto toortatra ja seentega

Risotost inspiratsiooni saanud tatraroog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Toortatar
250 g Kevadised metsaseened (kurrelid, mürklid)
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
Tüümian
4 spl Oliiviõli
1000 ml Köögiviljapuljong
70 g Värske spinat
50 g Parmesan
Pehme kitsejuust

Valmistamine
1. Kuumuta hakitud sibulat potis 2 sl õlis,kuni see on pehme. Lisa hakitud küüslauk ja sega paar minutit. Lisa tatar ja kuumuta segades 1–2 minutit, seejärel hakka järk-järgult lisama puljongit, tatart samal ajal edasi segades. Jätka u 20 minutit, kuni tatar on valmis, aga osutab hamba all õige pisut vastupanu.
2. Puista jämedalt tükeldatud seened ahjupannile, vala üle ülejäänud õliga ning lisa tüümian. Sega ja küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit.
3. Valmis tatrasegule lisa seened, Parmesan ja spinat. Soovi korral poeta igale portsule kreemjat kitsejuustu ja jahvata peale musta pipart.