Retseptid

Ürdilembus võtab maad 

Raili Mikk, 26. mai 2010, 21:00
Foto: Matton Baltics
Ürtide populaarsus kasvab aasta-aastalt. Kellel aialapp puudub, paigutab oma peenrakastid rõdule või aknalauale. Peaasi, et oleks mitmekülgset maherohelist omast käest võtta.

Ürtide kroonimata kuningas, basiilik, tuli ja jäi meie toidulauale juba hulk aastaid tagasi. Tänaseks on enamus sõbraks saanud tüümiani, oregano ja paljude teistega.  

Lisaks lastele ja koduloomadele pakuvad kevadeti seltskonnas kõneainet ürdiaiad ja potipõllundus. Kellel seemned idanema pandud, kellel juba esimesed võrsed nähtaval. Hoolitsege tärganud taimede eest ning nautige kõiki neid meelierutavaid lõhnu  ja maitseid.

Maitsevõi

Ürdiäädikas

Ruko-

lapesto

Tomati-virsikusalat mündiga

Pastasalat tomati ja basiilikuga

Karulaugurullid  

Küüslaugu-

ürdikartulid  

Ürdipirukas

Tomati-

ürdilest

Veisefilee ürtidega

Lammas lõkkes