Foto: Ajakirjade Kirjastus
Retseptid
2. detsember 2009, 22:00

Millal viimati räime sõid?

Kutsume teid taasavastama seda erakordselt suure toiteväärtusega eesti köögi hõrgutist. Pidades silku-räime kullast kallimaks, ütleb vanasõna: parem silk ja leib kõhu sees kui kuldtukat pihu sees.

Kokaraamatust "Rahvuskala räim ja tema rammus sugulane heeringas": „See kulinaarselt ülipaindlik kala laseb endast valmistada nii kuumi kui külmi roogi, marineerida, keeta, hautada, praadida, küpsetada, suitsutada, sobib suppidesse, salatitesse, vormiroogade ja pirukate täidiseks. Eestlastele nii igapäevasest ja lihtsast kalast saab vähese vaevaga tõelise hõrgutise ka pidulauale. 22. veebruaril 2007. aastal nimetati räim ametlikult Eesti rahvuskalaks“.

Koorene räimesupp

Röstitud räimed

Kartuli-

räimesalat

Suitsuräimepannkoogid

Marineeritud räimerullid

Marineeritud praetud räimed

Räimekotletid

Räimebiifsteegid

Paneeri-

tud räimefileed

Hapukoorekattega ahjuräimed

Küpsetatud küüslauguräimed

Räimevorm tomati ja kodujuustuga

Räimed riivleiva täidisega