Foto: Maag Piimatööstus
Toiduuudised
6. aprill 2009, 21:00

Saadavale tuleb Eesti esimene toorjuust

Maag Piimatööstus toob Farmi kaubamärgi alt turule Eesti esimese  naturaalse toorjuustusarja.…

Maag Piimatööstus toob Farmi kaubamärgi alt turule Eesti esimese  naturaalse toorjuustusarja. Uues sarjas on kolm maitset – küüslaugu-, murulaugu ja maitsestamata toorjuustud. Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul on seni Eesti turul toorjuustude segmenti valitsenud valdavalt välismaised tootjad ning turult on korralik kohalik toode puudunud. „Farmi toorjuust on võrreldav tuntud Philadelphia toorjuustuga, mille koostises on ainult koor, juuretis ja maitseained-stabilisaatorid,“ ütles Kallaspoolik. Valdavalt on poodides müügil toorjuustud, mille hulka on lisatud mahu saamiseks ja hinna alandamiseks kohupiima. „Kui me räägime klassikalisest toorjuustu valmistamisest, siis Maag Piimatööstus on Eesti tootjatest ainuke, kes teeb toorjuustu traditsioonilisel moel, filtratsiooni meetodil, otse värskest koorest. Suurem osa teistest tootjatest valmistavad toote kuumtöötlemise teel segades koostisaineid vaakumkatlas,“ ütles Kallaspoolik ning soovitab kõigil jälgida toorjuustu pakendil kirjas olevaid koostisaineid.   Tehniliselt kuuluvad toorjuustude hulka kõik piimavalkude kalgendamise teel valmistatud tooted, mida ei järelvalmitata, vaid saadetakse kohe müügile. Farmi kaubamärgi all toodetavad naturaalsed toorjuustud on saadaval kolmes erinevas maitses – maitsestamata, küüslauguga ning maitserohelisega. Toorjuust on valmistatud värskest koorest ning sobib nii leivamäärdeks kui ka toiduvalmistamiseks. Farmi toorjuust on pakendatud 150 grammistesse karpidesse ja karbi kujundus on inspireeritud Eesti sõlemustritest ning meenutab ehtekarpi.