Lillkapsa-brokolivorm kalkunihakklihaga
, 16. august 2018 08:04
Foto: Jaan Heinmaa
Kerget ahjuvormi võib valmistada ka kana- või seahakklihaga, aga maitseb hästi ka üldse ilma lihata.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 30-35 minutit
Koostisosad
400 g Lillkapsas
400 g Brokoli
300 g Kalkunihakkliha
1 tk Sibul
2 spl Või
Sool
Must pipar
Cayenne pipar
4 tk Suur tomat
2 tk Muna
3 dl Kohvikoo
1 dl Magus tšillikaste
2 dl Riivjuust (nt chedar)
400 g Lillkapsas
400 g Brokoli
300 g Kalkunihakkliha
1 tk Sibul
2 spl Või

Sool
Must pipar
Cayenne pipar
4 tk Suur tomat
2 tk Muna
3 dl Kohvikoo
1 dl Magus tšillikaste
2 dl Riivjuust (nt chedar)

Valmistamine
1. Tükelda lillkapsas ja brokoli õisikuteks, keeda soolakas vees 5 minutit. Nõruta ja pane kaussi. Kuumuta pannil võis hakitud sibulat paar minutit, siis suurenda kuumust ja pruunista hakkliha. Maitsesta soola ja pipra ja cayenne`ga. Sega lillkapsa ja brokoliga, sega hulka hakitud tomatid.Tõsta ahjuvormi.
2. Klopi munad lahti, sega koore ja tsillikastmega, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Riputa peale riivjuust ja küpseta veel 10-15 minutit.