Eva J: elu armastus ja mereannid, ehk kana Gruusia moodi
Ühel hommikul oli täiesti vastupandamatu isu õhtusöögiks karpe teha, aga teadsin ise ka, et mul ei ole mõtet üritada nii suurt kogust üksi süüa. Oma lemmiktoitu tuleb korraga tarbida just nii palju, et tunned, et üks amps jäi puudu. Sushiga juba juhtus, et suurest isust sõin liiga palju korraga ja siiani ajab iiveldama, kui sushit näen või kuulen.
Mõtlesin, et ega need karbid ise ju polegi nii väga suur asi, aga see kaste, kuhu röstitud ciabattat kastat... Aga äkki asendame karbid! Millega? Sealiha oleks kohatu, veiseliha veel hullem. Kana? Jah! Filee ei sobi, aga tiivad või poolkoivad on suurepärased.
Prae pannil üks suurem sibul
Lisa 2-3 purustatud küüslauguküünt
Olenevalt taluvusest, pane juurde 1-4 tšillit, mis on kenasti viiludeks hakitud.
Kui silmad hakkavad veidi kipitama lisa pruunistamiseks juurde 500 gr kanatiibu (murra eelnevalt kondist lahti ja lõika ära tiivaots. Kui viitsid, siis muidugi viisakas oleks nad eraldi pannil pruunistada).
Kalla juurde valge vein, u 250 ml, lase alkoholil aurustuda. See on oluline, sest muidu läheb kaste hiljem tükki.
Lisa tass kanapuljongit (kindlasti on sul sügavkülmas ise tehtud, kuid kui ei, siis sobib kuubikust tehtu ka)
Kaas peale ja las haudub.
Kui liha hakkab kondi küljest lahti lööma, siis lisa juurde väike pakk vahukoort.
Lase korraks keema ja tõsta tulelt ära. Rösti vastavalt sööjate arvule ciabatta viile (piserda üle oliiviõliga või gheega).
Lisa hakitud petersell.
Serveeri supitaldrikus sidrunisektori ja saiaga
Kui mult enne toidu serveerimist küsiti, millega tegu, siis ei osanud kiiresti muud öelda, kui "Kana Gruusia moodi". Oleks siis võinud öelda vähemalt, et Itaalia kana, polekski nii palju luisanud. Aga nüüd soovitakse kord nädalas ikka seda mõnusat "Gruusia" kana süüa ja mina olen ka õnnelik.
Kommentaarid (0)