Madala GI toidud

Karulaugusupp nõgesega 

Pille Enden, 14. mai 2018 03:49
Foto: Jaan Heinmaa
Tummine püreesupp on kevadel paslik ja tervislik valik. Supis võib kasutada mistahes kevadisi rohelisi lehti, kuid kui karulauku ei pane, siis võiks lisada küüslauku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Valmistamine

1. Pese karulaugu- ja nõgeselehed. Lõika karuluguvarred 1 cm juppideks, haki lehed. Koori kartulid ja porgand, tükelda väiksemaks. Haki sibul. Sulata või kastruli põhjas, kuumuta selles sibulat, kartuli- ja porganditükke ning karulauguvarsi koos loorberilehega 3–4 minutit.

2. Lisa hakitud nõgeselehed ja puljong ja keeda, kuni kartulid ja porgandid on pehmed, 10–15 minutit.

3. Lisa supisse karulaugulehed, kuumuta läbi. Võta loorberileht välja. Püreesta supp blenderis või saumikseriga, pane potti tagasi, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja serveeri rõõsa koore või jogurtiga.