Foto: Jaan Heinmaa
Madala GI toidud
14. mai 2018, 03:49

Karulaugusupp nõgesega

Tummine püreesupp on kevadel paslik ja tervislik valik. Supis võib kasutada mistahes kevadisi rohelisi lehti, kuid kui karulauku ei pane, siis võiks lisada küüslauku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Karulauk
100 g Noored nõgeselehed
2 tk Suur kartul
1 tk Porgand
1 tk Sibul
1 spl Või
1.2 l Köögiviljapuljong või vesi
1 tk Loorberileht
Serveerimiseks jogurt või rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Pese karulaugu- ja nõgeselehed. Lõika karuluguvarred 1 cm juppideks, haki lehed. Koori kartulid ja porgand, tükelda väiksemaks. Haki sibul. Sulata või kastruli põhjas, kuumuta selles sibulat, kartuli- ja porganditükke ning karulauguvarsi koos loorberilehega 3–4 minutit.

2. Lisa hakitud nõgeselehed ja puljong ja keeda, kuni kartulid ja porgandid on pehmed, 10–15 minutit.

3. Lisa supisse karulaugulehed, kuumuta läbi. Võta loorberileht välja. Püreesta supp blenderis või saumikseriga, pane potti tagasi, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja serveeri rõõsa koore või jogurtiga.