Kiudainerikkad toidud

Mandliküpsised šokolaadiga 

Eva-Maria Liivi, 7. mai 2018, 04:05
Foto: Hele-Mai Alamaa
Eriti atraktiivsed mandlilaastudega täidetud pilvekesed, mida tahaks ikka ja jälle uuesti teha. Võib katta šokolaadiga, võib ka niisama krõbistada.

Koostisosad
80 g Mandlilaastud
2 tk Munavalge
100 g Suhkur
1 tl Maisitärklis
1 tl Vanillipasta
Sool
SOOVI KORRAL
Šokolaad
Mandlilaastud

Valmistamine

1. Rösti mandlilaastud ja jäta jahtuma. Vahusta munavalged täiesti puhtas kausis, algul aeglaselt, siis kiiremini, kuni vaht on nagu vatt. Siis lisa vaikselt suhkur, sool ja tärklis. Lõpuks peab olema tugev-tugev vaht, nii et saad kausi endale pähe keerata. Vaht peab olema nii kõva, et seisab püsti. Vala kaussi ka röstitud mandlilaastud ja sega ettevaatlikult.

2. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile lusikaga kuhjakesed. Küpseta 170kraadises ahjus kuni 25 minutit. Valmis on pilvekesed siis, kui tulevad küpsetuspaberi küljest lahti. Jahuta. Soovi korral kasta sulatatud šokolaadi sisse ja kaunista mandlilaastudega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee