Foto: Mari-Liis Ilover
Vegan toidud
30. aprill 2018, 04:16

Šokolaadidipp avokaadoga

Avokaadost tehtud šokolaadine kreem on suurepärane võimalus valmistada luksuslik magustoit organismi rafineeritud toiduainetega koormamata. Värskeid datleid müüakse karpides supermarketite köögiviljaosakonnas. Kui kasutad kuivatatud datleid, mis on väga kuivad, leota neid enne tund aega vees, et need mõnusalt pehmeks muutuksid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Küps avokaado
4 spl Toorkakaopulber
5 tk Dattel (võimalusel värske)
1 dl Magustamata mandlipiim
Sool
2 spl Agaavisiirup või mesi

Valmistamine

Poolita avokaadod. Eemalda kivi ja kaabi viljaliha kaussi. Lisa kakaopulber (esialgu vähem, saad juurde lisada), datlid, mandlipiim, sutsuke soola ja magusaine. Surista saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Maitse. Kui soovid, lisa veel kakaopulbrit või magustajat.