Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
750 g Puhastatud juurseller
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Või
1 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
PETERSELLIÕLI
1 punt Petesell
0.5 dl Külmpressitud oliiviõli
0.25 tl Sool
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 tl Suhkur
Must pipar
Valmistamine
1. Tükelda juurseller väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis või ning passeeri sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa juurseller ja sega läbi. Vala peale keev puljong ja keeda, kuni juurseller on pehme. Püreeri ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
2. Haki petersell veidi peenemaks ja pane mikserdamiskannu. Lisa ülejäänud ained ja töötle mass saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Tõsta supp taldrikutesse ja nirista peale peterselliõli.
Kommentaarid (0)