Väherasvased toidud

Juurselleripüreesupp 

Epp Mihkels, 30. aprill 2018, 03:20
 Katrin Press
Juurseller on pisut pikantse maitsega ja seetõttu kasutatakse seda pigem ahjus küpsetatult liharoogade lisandina. Samas saab juursellerist imemaitsva püreesupi. Et supile maitset ja serveerimisel ka silmailu lisada, tasub mõelda, millega supp lauale anda. Retseptis kasutatakse sidruniga maitsestatud peterselliõli. Võid muidugi lisada ka röstitud saiavõi musta leiva kuubikuid või muud meelepärast.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
750 g Puhastatud juurseller
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Või
1 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
PETERSELLIÕLI
1 punt Petesell
0.5 dl Külmpressitud oliiviõli
0.25 tl Sool
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 tl Suhkur
Must pipar

Valmistamine

1. Tükelda juurseller väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta potis või ning passeeri sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa juurseller ja sega läbi. Vala peale keev puljong ja keeda, kuni juurseller on pehme. Püreeri ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

2. Haki petersell veidi peenemaks ja pane mikserdamiskannu. Lisa ülejäänud ained ja töötle mass saumikseriga või blenderis ühtlaseks. Tõsta supp taldrikutesse ja nirista peale peterselliõli.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee