Madala GI toidud

Köögiviljakarri 

Mari-Liis Ilover, 30. aprill 2018, 04:10
Foto: Mari-Liis Ilover
Suurepärane võimalus eelmisest või üle-eelmisest toidukorrast üle jäänud keedetud või ahjus küpsetatud köögiviljade kasutamiseks. Aromaatses karris saavad need täitsa uue ja värske olemise. Tänu lühikesele valmimisajale on see ideaalne argiõhtu eine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 spl Õli
2 spl Karripasta
2 tk Kuivatatud kahvrilaimi lehet
500 g Küpsetatud köögiviljade (kartul, porgand, kaalikas, lillkapsas, sibul jms) segu
1 peotäis Värsked spinatilehed
Külmutatud herned
1 purk Kookospiim (400 ml)
LISAKS
2 spl Tai kalakaste
2 spl Laimimahl
Värske koriander
1 tl Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta pannil õli ja lisa karripasta. Kogust reguleeri vastavalt sellele, kui teravat karrit soovid. Kuumuta õli ja karripastat koos pidevalt segades nii, et aroomid hakkaksid eralduma, kuid karripasta ei läheks kõrbema. Lisa kahvrilaimilehed (kui neid kasutad) ja umbes pool kookospiimast ning sega, et karripasta ei oleks tükkis, vaid ühtlaselt kreemjas. Lisa ülejäänud kookospiim ja küpsetatud köögiviljad. Maitsesta vähese soola ja musta pipraga.

2. Keeda umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on kenasti läbi kuumenenud. Lõpuks lisa peotäis spinatilehti või herneid ja kuumuta läbi. Sega maitseks hulka kalakaste ja laimimahl. Raputa peale rohkelt värsket koriandrit. Serveeri basmatiriisiga.