Toiduuudised

VASTLAD: kui kuklitest kõrini, tee pannkooke! 

Toidutare, 5. märts 2019, 10:38
Foto: Jaan Heinmaa
Vastlad ehk viimane trall enne pikka paastu on üle kristliku maailma püha, mil üritatakse süüa võimalikult palju rasvast. Kui Põhjala stiilis vastlakuklid üldse mokkamööda pole, aga natuke tähistada ikkagi tahaks, võiks teha pannkooke! Soovitavalt eriti rasvaseid! 

Pannkoogid on väga tänuvärne kulinaarne leiutis, millega saab serveerida kõiki käike. Midagi kergemat ja pisemat eelroaks, suur toekas singi-juustutäidisega pannkook põhikäiguks ning desserdiks pitsäärisega õhkõrn crepé, mille tainasse on valatud sortsuke ürdilikööri.

Pannkoogitainas on üks lihtsamaid kulinaarseid leiutisi, mida annab vastavalt vajadusele tuunida soolasemaks või magusamaks.

Pannkookide valmistamiseks on vaja hea suurusega nakkumatu pinnaga panni ning laiemat sorti köögilabidat. Panni juures võiks veel silmas pidada, et kui isu on nende kõige õhemate kookide järgi, siis võiks pann olla võimalikult madala äärega, kuna see lihtsustab kookide pööramist.

Ka tuleks meeles pidada, et kuigi pann võimaldaks rasvavaba praadimist, teeb tilgake praadimisõli tulemuse märksa maitsvamaks ja kenamaks.

Siit ka üks kõige lihtsamaid pannkoogiretsepte!

1 muna

0,5 dl suhkrut

2 dl jahu

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee