Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
5. märts 2019, 10:38

VASTLAD: kui kuklitest kõrini, tee pannkooke!

Vastlad ehk viimane trall enne pikka paastu on üle kristliku maailma püha, mil üritatakse süüa võimalikult palju rasvast. Kui Põhjala stiilis vastlakuklid üldse mokkamööda pole, aga natuke tähistada ikkagi tahaks, võiks teha pannkooke! Soovitavalt eriti rasvaseid! 

Pannkoogid on väga tänuvärne kulinaarne leiutis, millega saab serveerida kõiki käike. Midagi kergemat ja pisemat eelroaks, suur toekas singi-juustutäidisega pannkook põhikäiguks ning desserdiks pitsäärisega õhkõrn crepé, mille tainasse on valatud sortsuke ürdilikööri.

Pannkoogitainas on üks lihtsamaid kulinaarseid leiutisi, mida annab vastavalt vajadusele tuunida soolasemaks või magusamaks.

Pannkookide valmistamiseks on vaja hea suurusega nakkumatu pinnaga panni ning laiemat sorti köögilabidat. Panni juures võiks veel silmas pidada, et kui isu on nende kõige õhemate kookide järgi, siis võiks pann olla võimalikult madala äärega, kuna see lihtsustab kookide pööramist.

Ka tuleks meeles pidada, et kuigi pann võimaldaks rasvavaba praadimist, teeb tilgake praadimisõli tulemuse märksa maitsvamaks ja kenamaks.

Siit ka üks kõige lihtsamaid pannkoogiretsepte!

1 muna

0,5 dl suhkrut

2 dl jahu

2 klaasi piima.

Klopi muna segi piimaga, lisa suhkur ning (soovitavalt sõelaga) jahu ja viimaks ka suts soola (see tasakaalustab maitseid!).

Prae õli või võiga ja naudi.

Head isu!