PunapeedikuklidFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
2. märts 2019, 10:11

Tervislikumad kuklid (5)

Punapeedikuklid

10 tk

Punapeet annab kuklitele nii head maitset, mahlasust kui ka kaunist värvi. Sobib hästi supi kõrvale, ka lihtsalt võiga või võileivaaluseks.

Valmistusaeg 15 minutit + 2 tundi kerkimiseks + 12–15 minutit ahjus

162 kcal/tk

 Tee nii:

7 g pärmi

2,5 dl vett   

0,5 tl soola

2,5 dl mitmevilja-jahusegu või täisteranisujahu

4 dl nisujahu    

100 g keedetud peeti

Lahusta pärm käesoojas vees. Sega hulka sool ja mõlemad jahud. Lase kaetuna 30 minutit seista. Sõtku läbi ja jäta veel 60 minutiks kerkima.

Riivi peet peene riiviga ja suru kuivemaks. Sõtku vähehaaval taina hulka. Jaga tainas 10 tükiks ja vormi pallideks. Lase 30 minutit rätiku all kerkida. Kuumuta ahi 230 kraadini. Küpseta 12–15 minutit. Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda.

Punapeedikuklid Foto: Jaan Heinmaa