Prantsuse köök

Choucroute garni ehk hautatud hapukapsas vorstide ja lihaga 

Pille Enden, 11. veebruar 2019, 11:31
Foto: Jaan Heinmaa
See Prantsusmaalt Alsace`st pärit roog kujutab endast koos vürtsikate vorstide ja erinevate suitsu- või/ ja soolalihaga hautatud hapukapsast. Roog maitseb üsna sarnaselt meie traditsioonilisele hapukapsale. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
60-75 minutit

Koostisosad
900 g Hapukapsas
1 tk Suur sibul
2 tk Õun
1 spl Köömned
6 tk Kadakamari
2 dl Kuiv valge vein
1 dl Vesi
Sool
Must pipar
Suhkur
600 g Vürtsikad suitsuvorstid nt kabanoss vms
300 g Suitsupeekon, soolaliha vms
SERVEERIMISEKS
Keedetud kartulid
Dijoni sinep
Kornišonid

Valmistamine

1. Nõruta kapsas sõelal. Haki sibul. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika viiludeks.

2. Pane kapsas, sibul, õunaviilud, köömned ja kadakamarjad haudepotti. Kalla juurde vein ja vesi. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumus keskmiseks, kata kaanega ja hauta  30-40 minutit aeg-ajalt segades.

3. Tükelda vorstid lühemateks juppideks ja pane koos lihaviiludega potti. Hauta 15-20 minutit kaane all. Serveeri keedetud kartulite, sinepi ja kornišonidega.