Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
7. veebruar 2019, 09:44

Valges veinis hautatud täidetud kalmaarid

Krabipulkadest, parmesani juustust ja riivsaiast saab kalmaaridesse maheda täidise. Kui kalmaarid on puhastamata, siis lõika ära kombitsad (need võid hakkida täidise sisse), eemalda sisikond ning tuubidelt kile ja kõhr. Külmutatud kalmaarituubid on juba enamasti puhastatud ja nendega on lihtsam. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Küüslauguküüs
1 punt Petersell
150 g Lumekrabi pulk
4 spl Riivitud parmesani juust
5 spl Riivsai
1 dl Valge kuiv vein
1 dl Vesi
400 g Jahutatud või külmutatud kalmaarituubid
4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki petersellilehed ja küüslauguküüned. Sega läbi ja jaga segu kaheks.

2. Pane üks osa peterselli-küüslaugusegust kaussi. Haki krabipulgad ja lisa kaussi koos riivjuustu, riivsaia, soola, pipra ja natukese oliiviõliga. Õli peaks panema nii palju, et segu ei jääks vedel.

3. Täida kalmaarituubid seguga. Ära pane tuubi täidist liiga palju, siis kipub see kuumutamisel lagunema. Sule otsad tikkudega.

4. Kuumuta pannil 1-2 sl oliiviõlis ülejäänud peterselli ja küüslaugu segu 2-3 minutit. Pane pannile kalmaarid ja kuumuta kiirelt pealt kuldpruuniks. Kalla pannile veega pooleks segatud vein. Hauta kaane all kalmaare aeg-ajalt pöörates 20-30 minutit või kuni kalmaarid on pehmed. Serveeri värske salatiga.