Juustune juurviljavorm
, 10. detsember 2018 12:28
Foto: Jaan Heinmaa
Värvikirev juurviljavorm on maitsev roog argiõhtuks või pilkupüüdev lisand pühadeprae kõrvale. Juurviljade ettevalmistamisel on oluline viilud hästi õhukeseks lõigata. Vali roa valmistamiseks pigem pikemad ja kitsamad juurviljad, siis mahub vormi rohkem ridu ja roog tuleb värvilisem.
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 60-70 minutit ahjus
Koostisosad
2 tk Bataat
3 tk Pastinaak
5 tk Peet
5 dl Rõõsk koor 35% või toidukoor
120 g Riivitud parmesani juust
1 spl Hakitud tüümianilehed
1 tk Küüslauguküüs
60 g Riivitud juust nt cheddar
Sool
Must pipar
2 tk Bataat
3 tk Pastinaak
5 tk Peet
5 dl Rõõsk koor 35% või toidukoor

120 g Riivitud parmesani juust

1 spl Hakitud tüümianilehed
1 tk Küüslauguküüs
60 g Riivitud juust nt cheddar

Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori juurviljad ja lõika hästi õhukesteks viiludeks, seda on hea teha mandoliinriiviga.
2. Pane erinevad juurviljad eraldi kaussidesse. Lisa igasse kaussi 1,5 dl koort, 3 sl riivitud parmesani ja 1 tl tüümiani. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi, et kõik viilud oleks kastmega koos.
3. Vala ülejäänud koor ja riivitud parmesan ahjuvormi. Tõsta vormi rividena köögiviljaviilud. Riputa peale soola ja pipart. Küpseta 45 minutit. Puista peale riivjuust ja küpseta veel 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.