Õhtusöögi retseptid

Kuskussiga täidetud tomatid 

Merle Luik, 26. september 2018, 07:33
 Daisy Lappard
Tomatite täitmiseks on miljon võimalust. Kes tahab, hakib sisse sibulat, kes viitsib, praeb seeni. Spinati ja kuskussiga täidetud tomatid on selle klassikalise suveroa moodsam versioon.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
8 tk Keskmine küps tomat
Sool
0.5 l Vesi
2 dl Kinoa
2 tl Oliiviõli
500 g Värsked spinatilehed
3 tk Küüslauguküüs
1 tl Hakitud värkse petersell
Värske jahvatatud must pipar
Parmesan, mozzarella või tavline riivitud Eesti juust

Valmistamine

1. Eelkuumuta praehi 180 kraadini. Lõika tomatil «kaas» pealt ja uurista lusikaga sisu seest välja. Raputa õõnsusesse pisut soola ja tõsta tomatid hetkeks kõrvale.

2. Pane vesi ja kinoaseemned potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda veel 15 minutit, kuni vesi on imendunud.

3. Kuumuta pannil õli ja lisa spinat. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta õrnalt, kuni spinat on närtsinud. Lisa pannile peeneks hakitud küüslauk ja petersell, kuumuta veel minutike ja tõsta pann tulelt. Sega paisunud kinoa spinati hulka.

4. Täida tomatid spinati-kinoaseguga, tõsta need ahjuvormi, kata fooliumiga ja küpseta ahjus 20 minutit.

5. Eemalda foolium, puista tomatid üle meelepärase juustuga või juustude seguga. Tõsta tomatid uuesti ahju ja küpseta veel 5 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee