Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
20. veebruar 2019, 16:15

Kümme toitu, mis õllega hästi sobivad

Pole palju asju, mis on maitsvamad kui kannutäis külma õlut pärast rasket tööpäeva. Eriti siis, kui kesvamärjukese kõrvale süüa maitsvat toitu ja vaadata põnevat jalgpallimatši. Askmen vahendab Portlandi Beer Weeki korraldaja Ezra Johnson-Greenough eksperthinnangut, millised toidud on erinevate õllesortide kõrvale parimaks roaks.

Pitsa

Lihtne ja maitsev toit hea õlle kõrvale. Pole vahet, kas korraldad pidu või vaatad üksinda vutti – pitsa sobib alati lauale. Hõrgu pitsa kõrvale sobib hästi hele ale-tüüpi õlu, näiteks IPA.

Praekana

Kana kõrvale võiks valida tsitruselise heleda õlle. IPA või session pale ale sobivad hästi, peegeldades krõbekana maitsenüansse.

Pasta

Lahjemate toitudega passivad kokku mõrkjamad õllesordid. Saksa pilsnerid ja lager-tüüpi märjukesed on koos pastaga ideaalne valik.

Juust

Kuigi juust on veiniga üks traditsioonilisemaid kooslusi, sobib IPA cheddari kõrvale suurepäraselt.

Steik

Veiselihalõik kutsub enda kõrvale flandria punase õlle, mis täiustab lihatükki linnaselise hapuka maitsega.

Foto: Pixabay

Lihavaagen

Erinevaid lihatooteid sisaldav kandik võib maiustajal kiiresti janu kallale ajada. Veini asemel vali hoopis lihtne ja lahja pilsner.

Sushi

Selle delikaatse jaapani toidu kõrvale on parimaks variandiks hele õlu. Lager ei tõrju sushi maitset kõrvale ning on mereandide kõrvale hea valik.

Salat

Kui soovid salati kõrvale õlut juua, peaksid haarama käe hapuka või veidi kirbe puuviljaõlle poole. 

Juustukook

Kes ütles, et õlu sobib kokku vaid soolase toiduga? Magustoidu kõrvale võib tarbida linnaselist ja magusat IPAt või kontrasti tekitades Flandria punast õlut.

Šokolaad

Tume stout sobib maiasmokkadele ideaalselt šokolaadiga nautimiseks. Nende sarnane maitsebukett täiendab teineteist.