Kohupiima-juustukarask
12 tk
Karaskisse võib panna ka suitsulihakuubikuid või peekonit, kui on isu tõhusama küpsetise järele.
Valmistusaeg 15 minutit + 35 minutit ahjus
100 g kohupiima
2,5 dl keefirit
1 muna
0,5 tl soola
2 tl vedelat mett
50 g võid
1 sibul
2,5 dl odrajahu
1 dl täisteranisujahu
100 g tugevamaitselist riivjuustu
0,5 tl soodat
25 g võid pintseldamiseks
Sega omavahel kohupiim, keefir, muna, sool ja mesi.
Sulata pannil 50 g võid ja prae peenekshakitud sibula selles kuldseks. Lisa ülejäänud segule. Sega juurde jahud, riivjuust ja sooda. Tõsta segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Kuum karask pintselda üle sulatatud võiga.
Hernevõie mündiga
Kuuele
Soovi korral võib võidesse sisse segada 1–2 hakitud muna.
Valmistusaeg 10 minutit
1,5 dl külmutatud herneid
50 g võid
2 sl oliiviõli
1 sl mündilehti
soola, musta pipart
Aja vesi potis keema, kalla sisse herned ja keeda umbes 5 minutit. Nõruta ja lase jahtuda. Võta saumikser ja töötle herned koos toasooja või, õli ja mündilehtedega ühtlaseks võideks, maitsesta soola ja pipraga.
Kommentaarid