Toiduuudised

Karask – mugavalt valmiv leib (7)

Pille Enden, 10. märts 2019, 14:26
Kohupiima-juustukaraskFoto: Jaan Heinmaa
Krõbeda koorikuga odrakaraskit on lihtne teha. Eriti hästi maitseb see soojana ja kui veel võid või muud mõnusat võiet peale määrida, siis on raske söömist lõpetada!

Kohupiima-juustukarask
12 tk

Karaskisse võib panna ka suitsulihakuubikuid või peekonit, kui on isu tõhusama küpsetise järele.
Valmistusaeg 15 minutit + 35 minutit ahjus

100 g kohupiima 
2,5 dl keefirit
1 muna
0,5 tl soola
2 tl vedelat mett
50 g võid
1 sibul
2,5 dl odrajahu
1 dl täisteranisujahu
100 g tugevamaitselist riivjuustu
0,5 tl soodat
25 g võid pintseldamiseks

Sega omavahel kohupiim, keefir, muna, sool ja mesi.
Sulata pannil 50 g võid ja prae peenekshakitud sibula selles kuldseks. Lisa ülejäänud segule. Sega juurde jahud, riivjuust ja sooda. Tõsta segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Kuum karask pintselda üle sulatatud võiga.

Kohupiima-juustukarask ja hernevõie mündiga Foto: Jaan Heinmaa

Hernevõie mündiga
Kuuele

Soovi korral võib võidesse sisse segada 1–2 hakitud muna.
Valmistusaeg 10 minutit

1,5 dl külmutatud herneid
50 g võid
2 sl oliiviõli
1 sl mündilehti
soola, musta pipart