Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
28. september 2018, 12:28

Pärnu kohvikutenädal pakub toite juurest leheni

Pärnu kohvikutenädal avatakse 6. oktoobril ühepäevakohvikutega ja spetsiaalselt selleks päevaks loodud pakkumistega. Piduliku avapaugu teemanädalale annavad Peeter Pihel ja Herkki Ruubel 5-käigulise lõunasöögiga “Juurest leheni”. 

Peakokad teevad 6. oktoobri lõunasöögiga kummarduse Pärnumaa aedade andidele, tuues taldrikule viljad piirkonna aiamaadelt ja viljapuuaedadest. Lõunasöögist leiab ideid, kuidas serveerida tuttavad aia- ja metsasaaduseid põnevamas võtmes ning kohapealt kuulevad osalejad, kuidas sügisroad valmisid. Menüüst leiab põneva nimetusega roogi, näiteks porgandi tartar, kõrvitsa konsomee, peedimop, tomati konsomee želee. Profitroolid heinasuitsu peediga ning teisi huvitava põneva joonega roogi, on kirjas meediale saadetud teates.
Tuntud peakoka Peeter Piheli sõnul on kogu lõunasöögi menüü taimne ja pidusöök kannab nimetust “Juurest leheni”. “Meie toredal kodumaal on käes parim aeg, kui meie aiamaadel ja viljapuuaedades on valminud rohkelt sügisande. Siinkohal pole Pärnumaa mingi erand ja leidub hulgaliselt kohalikke saadusi, mida saame lõunasöögil kasutada. Osa retsepte on leitavad minu peagi ilmuvas kokaraamatus,” selgitas Pihel.
Pärnumaa maitsete aasta puhul on kõigis kohvikute nädala menüüdes kasutatud kohalikku toorainet. Pärnu Kohvikute Nädala raames pakutakse erihinnaga salatist, desserdist ja tassist teest või kohvist koosnevat einet alates 6 eurot pakkumine. Kohvikutes pakutavad menüüd on näha kodulehel  www.kohvikutenadal.ee ja broneerida saab juba praegu otse kohvikusse kirjutades või helistades.
Pärnu Kohvikute Nädal toimub neljandat korda 6. - 14. oktoobril 2018, eesmärgiga suurendada suvepealinna kohvikute külastamist madalhooajal. Pärnu Kohvikute Nädal viiakse ellu koostöös ettevõtjate ja Pärnu Linnavalitsusega.