Foto: Ragne Värk
Magustoidud
11. september 2018, 10:22

Pirni-martsipanimoos

Tore moos, et hommikupuder saaks silma pähe või röstsai magusamaks.

Koostisosad
1.5 kg Küpsed pirnid
Vesi
100 g Martsipan
60 g Suhkur

Valmistamine
2 väikest purki
1. Eemalda pirnidelt südamik ja tükelda (ära koori). Pane pirnitükid väikese sortsu veega potti ja lase madalal kuumusel haududa. Umbes 15 minuti pärast lisa segades juurde suhkur (kogus oleneb pirnide magususest).
2. Kuumuta, kuni pirnid on pehmed ja segu veel parajalt tükiline. Lisa martsipanitükid ning laimikoor ja -mahl. Sega ja kuumuta martsipani sulamiseni.
3. Tõsta moos kuumalt enne steriliseeritud purkidesse ja sulge kaanega.