Foto: Panthermedia/Scanpix
Toiduuudised
12. juuli 2018, 13:02

ANANASS PITSAL: hea või halb? Mida üldse tähendab õige pitsa?

Kulinaariamaailmas oli pitsa ananassi-küsimus pikka aega üks vihasemaid – itaalia köögi puristid olid veendunult eitaval seisukohal, avangardistid aga pooldaval. 

Toidutare retseptivõlur Pille Enden leiab, et ananassi ei tasuks pitsa puhul üldse peljata. "Kas pitsakattes võiks olla ananassi - see teema on kummalisel kombel üle maailma kõvasti kirgi üles kütnud, " nendib ta. "Isegi kokandusguru Gordon Ramsey olla selle koosluse ära keelanud. Üheks põhjuseks on toodud , et kuna ananass sisaldab ensüüme, mis pehmendavad liha, siis jääb kate liiga pehme ja et see vili ei sobi kokku õrna mozzarella ja delikaatse parma singi maitsega. Arvan, et pitsa võiks olla küll selline roog, mille täidise saab igaüks oma maitse järgi kokku panna ja kui ananass maitseb, siis ei ole küll ühtegi mõistlikku põhjust, miks seda pitsa peale mitte panna. Isegi kui Itaalias nii ei tehta. Meie iganädalase pitsateo juurde käib ananass küll - tavaliselt suitsukana  või singiga. Nii saab pitsakate mahlasem ja rikkalikum, magus-hapu ananass täiendab mõnusalt soolast maitset, muidugi kui seda mõõdukalt lisada."

Edasi lugemiseks: