Toiduuudised
11. juuni 2018, 13:40

Kuidas teha laiska hatšapuri

Gruusiapärast juustupirukat olete ampsanud? Seda va hatšapuri nimelist, küsib oma toidublogis politoloog, Gambrinuse õllepoe omanik ning harrastusgurmaan Karmo Tüür. Ning annab ka vastuse, kuidas see maitsev küpsetis väga vähese vaevaga ise valmis teha. 

"Kas olete mõelnud, mida see nimi tähendab? "Puri" (hääldada veidi u tähte rõhutades ja venitades) on kartveelide keeles leib ja "hatš" ... vaat ei ole "juust"! On hoopis "kohupiim"," kirjutab Tüür oma blogis  „Inimkatsetused toidu ümber“ .
"Sellest mõttest ajendatuna tegutsema asusingi. Aluseks peab mõistagi olema korralik suluguni juust, ilma selleta pole mõtet mässatagi. Mina toon seda Tallinna keskturult, teie ehk teate kuskil mujal seda saada olevat. Aga kuna piiraka nimes on see kohupiim, siis seda võtsin kah mängu.
U 300 grammi kohupiima kohta võtsin teist sama palju sulugunit, riivisin ära ja mätsisin kokku. Lisasin tiba soola kah, sest ehkki suluguni ise on kergelt soolakas, oletasin et mageda kohupiima tõttu võiks veidi mekki juurde tuunida. Õigesti oletasin :)
Ja kuskohast nüüd see pealkirjas öeldud laiskus mängu tuleb? Aga selles et taignaga ei hakanud ma ennast vaevama. Võtsin täistera tortillad ja täitsin nad juustu-kohupiima seguga. Noh voltisin tortillad ümber täidise millekski ümbrikusarnaseks või nii."
Pool tundi ahjus ning valmis!
Omalt poolt pakub aga Toidutare neile, kel viitsimist pikemalt mässata, sellist retsepti:
Hatšapuri