Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
28. mai 2018, 03:49

Rabarberi-syllabub

Kerge ja elegantne vana Inglise dessert vahukoore, šerri või valge veiniga valmib kiiresti ja rabarberid sobivad sellesse suurepäraselt. Kalorite kogust saad vähendada, asendades osa vahukoorest näiteks Kreeka jogurtiga. Lisades keelekese küpsiseid, saad selle retsepti põhjal valmistada hoopis trifle'it, mis on samuti tuntud Inglise magustoit.

Koostisosad
200 g Rabarber
4 spl Suhkur
2.5 dl Rõõsk koor 35%
0.75 dl Suhkur
6 spl Mascarpone
0.5 dl Valge vein
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Serveerimiseks mandlilaastud

Valmistamine
1. Tükelda rabarberivarred 2–3 cm juppideks ja pane kastrulisse. Lisa 3–4 sl vett ja 4 sl suhkrut. Kuumuta 3–5 minutit, kuni rabarber pehmeneb veidi.
2. Vahusta koor ja suhkur pehmete tippudega vahuks.
3. Klopi mascarpone hulka vein, enamik riivitud sidrunikoorest ja -mahlast. Sega juurde vahustatud koor.
4. Jaga pokaalide põhja suurem osa rabarberist, jäta osa serveerimiseks. Tõsta peale kreem ja järelejäänud rabarberid koos siirupiga. Serveeri sidrunikoore ja mandlilaastudega.